Kokosová roláda so šľahačkou a čerstvými jahodami

Kokosová roláda so šľahačkou a čerstvými jahodami

Kokos dodáva tejto luxusnej roláde úžasnú tropickú chuť, ktorá skvele dopĺňa citróny a jahody. Pripravte si tento letný dezert a prineste ho napríklad na grilovačku s priateľmi.

Čo budete potrebovať

  • 3 veľké vajcia
  • 125 g práškového cukru
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 50 g strúhaného kokosu
  • kôra a šťava z jedného citróna
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 500 g čerstvých jahôd

Postup

  • Predhrejte rúru na 190°C.
  • Vymažte tukom a vyložte papierom na pečenie plech na pečenie s rozmermi 20 x 30 cm.
  • Vajcia, cukor a vanilkový extrakt šľahajte, kým nie je zmes veľmi hustá a napenená.
  • Vmiešajte citrónovú kôru, šťavu a sušený kokos.
  • Nalejte na pripravený plech.
  • Pečte 12-15 minút, kým cesto nestuhne.
  • Roládu vyklopte na plech posypaný práškovým cukrom.
  • Nechajte ju hore dnom, ale neodstraňujte papier na pečenie.
  • Roládu stačí prikryť vlhkou utierkou a nechať úplne vychladnúť.
  • Vyšľahajte smotanu a pripravte si jahody.
  • Akonáhle roláda úplne vychladne, odoberte utierku a papier na pečenie.
  • Roládu potrite vrstvou šľahačky, časť si nechajte na ozdobu a naložte na ňu vrstvu jahôd.
  • Ozdobte zvyšnou šľahačkou a jahodami a nechajte vychladiť v chladničke, kým nebudete pripravení podávať.
  • Nechajte si chutiť!
Roláda s kokosom plnená jahodami a šľahačkou na tácke.
www.lovinghomemade.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.