Toto dokonalé nepečené pečivo vás úplne dostane. Sladké a lahodné domáce guličky na spôsob Raffaella s kondenzovaným mliekom a mandľami sa hodia nielen ako sladké pohostenie, ale aj ako malá sladká drobnosť, keď chcete niekomu urobiť radosť malým darčekom.
Čo budeme potrebovať
- 125 g cukru
- 100 g masla (izbová teplota)
- 250 g sušeného mlieka
- 90 g sušeného strúhaného kokosu
- 250 g drvených vanilkových oblátok (použijeme tie dlhé cukrové oblátky s náplňou uprostred)
- Lyžička čistého vanilkového extraktu
- 60 g pražených lieskových orechov
- 125 g sušeného strúhaného kokosu na posypanie
Postup
- Stojanový mixér nastavíme na strednú rýchlosť a 2 minúty prešľaháme maslo a cukor
- Znížime rýchlosť na nízku a pridáme sušené mlieko, sušený strúhaný kokos, vanilkové oblátky a vanilku
- Šľaháme, kým sa všetky ingrediencie dôkladne nespoja
- Zmes prikryjeme a dáme na 1 hodinu do chladničky
- Pomocou naberačky vytvoríme guličky cesta
- Do stredu každej guličky vložíme lieskový orech a tvarujeme guličky
- Každú guľôčku obalíme v kokose a dáme na servírovací tanier
- Ihneď podávame alebo skladujeme vo vzduchotesnej nádobe
- Kokosové guličky uchovávame v chlade po dobu 4 až 5 dní
Čakáte veľkú návštevu a viete, že by vám len kokosové guličky nestačili? Podávajte jeden z týchto kokosových rezov podľa nášho receptu a potešte návštevou niečím sladkým na zahryznutie ku káve.