Táto sladká dobrota s jemným krémom je zmesou sladkej tvarohovej náplne a kokosu, ktoré sú obalené bohatou čokoládovou polevou z dvoch druhov.
Čo budeme potrebovať
- 250 g plnotučného smotanového syra
- 2 lyžice masla
- Lyžička kokosového extraktu
- 750 g práškového cukru (plus ďalší na poprášenie/tvarovanie guličiek)
- 250 g sladeného strúhaného kokosu
- 400 g mliečnych čokoládových lupienkov
- 250 g polosladkých čokoládových lupienkov
- 2 lyžice masla
Postup
- V stredne veľkej mise pomocou ručného rozmixujeme smotanový syr, maslo a kokosový extrakt, pokiaľ zmes nebude hladká a krémová
- Do zmesi najskôr prisypeme polovicu práškového cukru a rozmixujeme
- Potom pridáme zvyšnú polovicu práškového cukru a miešame mixérom
- Vmiešame sladený strúhaný kokos
- Misku zakryjeme plastovým obalom a dáme na 30 minút do chladničky
- Plech vyložíme papierom na pečenie
- Z vychladnutej zmesi tvarujeme guličky
- Vytvarované guličky pokladáme na plech
- Pokračujeme v modelovaní guličiek, kým zmes nespotrebujeme
- Plech vložíme do mrazničky a guličky chladíme aspoň 1 hodinu
- Do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry vložíme kúsky mliečnej čokolády spoločne s jednou lyžicou tuku av 30 sekundových intervaloch v mikrovlnnej rúre zahrievame a priebežne miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a nebude hladká
- Guľôčky vyberieme z mrazničky
- Pomocou vidličky namáčame jedno vajce po druhom do čokolády tak, aby sa úplne obalilo
- Vajcia z čokolády vyberieme a jemne s ním poklepeme o stenu misky, aby odkvapkala prebytočná čokoláda
- Potom ich pokladáme na papier na pečenie a potom všetky dáme do chladničky na cca 15 minút stuhnúť
- Polosladké čokoládové lupienky a zostávajúcu polievkovú lyžicu tuku v 30 sekundových intervaloch taktiež dohladka rozpustíme v mikrovlnnej rúre
- Polosladkú čokoládu dáme do igelitového vrecúška, odstrihneme roh a vychladené kokosové guličky v čokoláde, polosladkou čokoládou ešte cik-cak pokvapkáme
- Necháme čokoládu stuhnúť, asi 5 minút
- Kokosové guličky s čokoládou ihneď podávame alebo ich uchovávame v chlade vo vzduchotesnej nádobe, kým nebudú pripravené na podávanie.