Ďalšia zaujímavá pochúťka je tentoraz pripravovaná z vločiek a ponúka skvelú chuť malín, kokosu a kešu orieškov. Túto pochúťku si zamilujete a často sa k nej budete vracať.
Ingrediencie:
Na sušienky:
- 200 g ovsených vločiek
- Štipka soli
- 220 g čerstvých datlí
- 100 g kešu masla
Na náplň:
- 120 g hustého kokosového jogurtu
- 120 g čerstvých malín
- 1 polievková lyžica chia semienok
Na polevu:
- 300 g čokolády na varenie
- 1 lyžička kakaových lupienkov
- Štipka soli
Postup:
- Maliny dáme do misky, roztlačíme a primiešame chia semienka. Necháme odpočívať 60 minút.
- Ovsené vločky nasypeme do mixéra a rozmixujeme nie jemnú múku.
- Pridáme štipku soli, kešu maslo, datle a mixujeme ďalej, až sa utvorí lepkavé cesto, čo drží pohromade.
- Pripravíme si dva archy papiera na pečenie a nepečené cesto vytvarujeme do tvaru kolieska.
- Vložíme medzi oba listy a vyvaľkáme cez papier na placku s hrúbkou 0,5 cm.
- Okrúhlou formičkou na pečivo vykrojíme 60 malých koliesok. Zvyšky cesta vždy vyvaľkáme a znovu vykrájame, aby sa všetko spracovalo.
- Polovicu sušienok natrieme kokosovým jogurtom. Na to dáme vrstvu roztlačených malín s chia semienkami.
- Zakryjeme druhým kolieskom, čím nám vznikne vlastne zlepované pečivo, len ho nie je potrebné piecť.
- Takto upravené sušienky dáme na 30 minút do mrazničky.
- Medzitým rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre.
- Vyberieme sušienky z mrazničky a jednu po druhej namočíme v čokoláde.
- Odložíme na pracovnú plochu pokrytú papierom na pečenie a posypeme nasekanými kakaovými lupienkami a soľou.
- Vložíme do chladničky a necháme minimálne 20 minút odpočinúť. V chladničke nám toto nepečené pečivo vydrží až 5 dní.
Tip: Pokiaľ nebudeme mať čerstvé datle, ale sušené, musíme ich pred použitím zaliať vriacou vodou a nechať 10 minút namočené. Potom len stačí scediť.