Kokosové linecké kolieska

Kokosové linecké kolieska

Ozvláštnite si tradičné linecké pečivo prídavkom kokosu. Milovníci kokosu si túto chuť zamilujú.

Ingrediencie

  • 380g hladkej múky
  • 100g práškového cukru
  • 250g Hery (alebo iného tuku)
  • 2 žĺtky
  • Kôra z jedného malého citróna (alebo balenie citrónovej kôry)
  • 50g strúhaného kokosu
  • Marmeláda na zlepovanie

Postup

  • Do misky preosejte múku a práškový cukor. Ďalej prisypte strúhaný kokos a nastrúhanú citrónovú kôru. Poriadne premiešajte.
  • Pridajte dva žĺtky (oddelené od bielkov) a nakoniec zmäknutú Heru.
  • Zo všetkých surovín vypracujte hladké cesto, najlepšie rukami. Potom dajte cesto na hodinu do chladničky.
  • Posypte si dosku hladkou múkou. Cesto potom rozdeľte na niekoľko kusov az tých vyvaľkajte niekoľko milimetrov hrubú placku. Pomocou vykrajovačov vykrajujte rôzne tvary, najlepšie kolieska.
  • Kusy jednotlivých koliesok si prepočítajte, aby vám potom sedel počet na zlepovanie k sebe.
  • Na plech vyložený papierom na pečenie pokladajte vykrojené tvary aspoň centimeter od seba.
  • Rúru predhrejte na 180 ° C a potom pečivo pečte do zružovenia. Dobu pečenia si pozorne sledujte. Každá rúra sa líši a pečie inak rýchlo.
  • Upečené pečivo nechajte 3 minúty stáť a stvrdnúť, potom preložte na taniere, aby lepšie chladlo.
  • Linecké kolieska skladujte na chladnom mieste. Zmäknuté linecké cukrové potom zlepujte marmeládou. Môžete navyše ozdobiť podľa svojej fantázie napr. čokoládou.
Vianočné linecké pečivo s kokosom, jahodovou marmeládou a posypané cukrom.
Zdroj: pinabresciani.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.