Ozvláštnite si tradičné linecké pečivo prídavkom kokosu. Milovníci kokosu si túto chuť zamilujú.
Ingrediencie
- 380g hladkej múky
- 100g práškového cukru
- 250g Hery (alebo iného tuku)
- 2 žĺtky
- Kôra z jedného malého citróna (alebo balenie citrónovej kôry)
- 50g strúhaného kokosu
- Marmeláda na zlepovanie
Postup
- Do misky preosejte múku a práškový cukor. Ďalej prisypte strúhaný kokos a nastrúhanú citrónovú kôru. Poriadne premiešajte.
- Pridajte dva žĺtky (oddelené od bielkov) a nakoniec zmäknutú Heru.
- Zo všetkých surovín vypracujte hladké cesto, najlepšie rukami. Potom dajte cesto na hodinu do chladničky.
- Posypte si dosku hladkou múkou. Cesto potom rozdeľte na niekoľko kusov az tých vyvaľkajte niekoľko milimetrov hrubú placku. Pomocou vykrajovačov vykrajujte rôzne tvary, najlepšie kolieska.
- Kusy jednotlivých koliesok si prepočítajte, aby vám potom sedel počet na zlepovanie k sebe.
- Na plech vyložený papierom na pečenie pokladajte vykrojené tvary aspoň centimeter od seba.
- Rúru predhrejte na 180 ° C a potom pečivo pečte do zružovenia. Dobu pečenia si pozorne sledujte. Každá rúra sa líši a pečie inak rýchlo.
- Upečené pečivo nechajte 3 minúty stáť a stvrdnúť, potom preložte na taniere, aby lepšie chladlo.
- Linecké kolieska skladujte na chladnom mieste. Zmäknuté linecké cukrové potom zlepujte marmeládou. Môžete navyše ozdobiť podľa svojej fantázie napr. čokoládou.