Jednoduché, výborné a hlavne čokoládové! Nepoznám lepšiu kombináciu ako krehké cesto, ktoré sa rozplýva na jazyku namočenom do vrstvy kvalitnej čokolády.
Čo budeme potrebovať
- 230 g masla
- 5 lyžíc cukru kryštál
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- Lyžica vody
- 250 g hladkej múky
- 200 g kokosu
- ½ lyžičky soli
- 200 g mandlí (alebo lieskových orechov, jemne nasekaných)
- 150 g čokolády
- 50 g masla
Postup
- Rúru predhrejeme na 150 stupňov
- Plech na pečenie si vyložíme papierom na pečenie
- Vo veľkej mise ušľaháme maslo s cukrom, vanilkou a vodou
- V samostatnej malej miske zmiešame hladkú múku, kokos a soľ
- To potom pridáme do maslovej zmesi, všetko dôkladne premiešame
- Pridáme nasekané orechy podľa výberu a miešam, kým sa úplne nezapracujú
- Na plechu tvarujeme z kúskov cesta rožky do tvaru polmesiaca
- Rožky vložíme do rúry a pečieme 15 až 20 minút dozlatista
- Rožky necháme úplne vychladnúť
- Medzitým si na vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre rozpustíme čokoládu s maslom
- Keď sú čokoládové rožky vychladnuté, jeden op druhým namáčame, buď celý alebo ½ v rozpustenej čokoláde a vrátime na plech a necháme ich odpočívať, kým čokoláda nestuhne
- Rožky zladujeme na chladnom mieste