Kokosový croissant

Kokosový croissant

Najlepšia vec, ktorú môžete urobiť s deň starými croissantmi, je naplniť ich makadamovým krémom, posypať strúhaným kokosom a posypať práškovým cukrom. Potom už záleží len na vás, ako tento recept na rožky s kokosom budete servírovať. Budete ich podávať samostatne alebo naplnené nejakým jemným a ľahkým krémom alebo s domácou marmeládou? Fantázii sa medze nekladú.

Čo budeme potrebovať

  1. 6 domácich croissantov (alebo v obchode kúpených, deň starých)

Na krém

  • 170 g makadamových orechov
  • 10 g hladkej múky
  • Štipka soli
  • 90 g masla (zmäkčené)
  • 75 g cukru kryštál
  • Veľké vajcia
  • ½ lyžičky čistého vanilkového extraktu

Na polevu

  1. 80 g strúhaného kokosu
  2. Lyžica práškového cukru

Postup

  1. V mise kuchynského robota si rozdrvíme makadamové orechy na jemný prášok bez toho, aby sme z nich urobili orechové maslo
  2. Preložíme ich do malej misy, pridáme múku a soľ a dôkladne premiešame, aby vznikla jemná zmes bez hrudiek
  3. Vo väčšej mise si začneme šľahať zmäknuté maslo, kým nebude mať krémovú konzistenciu
  4. Pridáme práškový cukor a pri nízkej rýchlosti premiešavame
  5. Potom rýchlosť zvýšime a pokračujeme v šľahaní, kým zmes nebude nadýchaná
  6. K maslu pridáme polovicu zmesi makadamových orechov a miešame na nízku rýchlosť, kým sa všetko úplne nespojí
  7. Pridáme zvyšok orechov a znova miešame, kým sa úplne nezapracujú
  8. Nakoniec pridáme vajcia a vanilkový extrakt a premiešame, aby sa všetko spojilo
  9. Orechovú zmes šľaháme na nízku rýchlosť, kým sa úplne nespojí a krém nebude hladký
  10. Potom ho umiestnime aspoň na 2 hodiny do chladničky, aby vychladol
  11. Rúru si predhrejeme rúru na 160 stupňov
  12. Nesladený strúhaný kokos vysypeme v rovnomernej vrstve na tanier alebo do väčšej misky
  13. Croissanty rozkrojíme napoly a spodné polovice potrieme asi 3 lyžicami makadamového krému
  14. Horné polovice z vrchu potrieme asi 1 lyžicou makadamového krému
  15. Horné polovice potom namočíme do strúhaného kokosu
  16. Ľahko ho ku croissantu pritlačíme, aby sa kokos dobre prichytil.
  17. Obe polovice croissantu vložíme na plech, natretou stranou nahor a pečieme asi 20 minút
  18. Potom kokosové rožky vyberieme a necháme vychladnúť.
  19. Rožky podávame posypané práškovým cukrom

Vyskúšajte aj ďalšie nadýchané kokosové dobroty ako sú tieto buchty s kokosom .

Kokosový rožok plnený krémom z lahodných orechov a posypaný kokosom.
Zdroj: wildwildwhisk.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.