Kokosový jogurt z 2 ingrediencií

Kokosový jogurt z 2 ingrediencií

Neuveriteľne jednoduchý recept na rastlinný jogurt, na ktorý takmer nič nepotrebujete. A pritom je výsledok úplne fenomenálny! Vyskúšajte ho aj vy.

Ingrediencie

  • 400 ml plechovka plnotučného kokosového mlieka
  • 2 kapsule probiotík vhodných pre vegánov (musia to byť kapsule, nie pilulky, ktoré sa musia rozdrviť)

Voliteľné doplnky:

  • na dosladenie javorový sirup, stévia, alebo agávový nektár
  • vanilkový extrakt alebo prášok z vanilkového struku
  • ovocie alebo ovocný kompót

Postup

  1. Dobre pretrepte kokosové mlieko.
  2. Potom otvorte a nalejte do čistej, sterilizovanej, suchej sklenenej nádoby alebo misky.
  3. Čisté poháre môžete ľahko sterilizovať tak, že ich dôkladne opláchnete vriacou vodou a necháte úplne vyschnúť.
  4. Pred pridaním prísad ich nechajte vychladnúť späť na izbovú teplotu.
  5. Občas sa oddelí kokosové mlieko, takže po pridaní do dózy miešam metličkou, aby bolo úplne hladké.
  6. Vyprázdnite svoje probiotické kapsule do kokosového mlieka a premiešajte drevenú alebo plastovú lyžičku, nie kovovú, pretože kovová lyžička môže s probiotikami negatívne reagovať.
  7. Miešajte, kým nebude zmes krémová a hladká.
  8. Zmes zakryte tenkou utierkou a zaistite gumičkou.
  9. Nechajte jogurt aktivovať aspoň 24 hodín a až 48 hodín na teplom mieste.
  10. Čím dlhšie bude jogurt odpočívať, tým bude šťavnatejší.
  11. V teplejších podmienkach je ľahké vyrobiť jogurt (ak má váš dom teplotu 23 stupňov C a viac).
  12. Ale v chladnejších podmienkach dajte jogurt do rúry so zapnutým svetlom (nezapínajte rúru), kde by mal mať správne množstvo tepla, aby sa aktivoval.
  13. Akonáhle jogurt dosiahne správnu chuť a hustotu podľa vašich predstáv (nezabudnite ochutnať vareškou), bezpečne prikryte viečkom a dajte do chladu.
  14. Ochladením sa jogurt ešte viac zahustí, takmer do konzistencie gréckeho jogurtu (v závislosti na značke kokosového mlieka, ktoré ste použili)!
  15. Pre ešte hustejší jogurt vyložte jemné sito dvoma vrstvami gázoviny a umiestnite nad mixovaciu nádobu. Nalejte jogurt, potom voľne prikryte vekom alebo plastovou fóliou a nechajte cez noc alebo 12+ hodín odpočinúť v chladničke.
  16. Malo by to trochu viac zhustnúť.
  17. Jogurt podávajte len tak alebo s ovocím či s ovocným kompótom.
  18. V tomto okamihu môžete tiež pridať trochu sladidla alebo príchuti, ako je javorový sirup a/alebo vanilkový extrakt.
  19. Uchovávajte prikryté v chladničke niekoľko dní (až 7 dní).
Rastlinný jogurt z kokosového mlieka servírovaný v pohári s ovocím a lyžičkou.
www.minimalistbaker.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.