Koktail s domácim čakankovým sirupom

Koktail s domácim čakankovým sirupom

Tento osviežujúci bylinkový drink je vyrobený z domáceho čakankového sirupu, feniklu a rasce, doplnený ginom, citrónovou šťavou a sódou.

Ingrediencie

  • 200 g práškového cukru
  • ½ lyžičky rasce
  • ¼ lyžičky semien feniklu
  • 1 celá hlava čakanky
  • 200 ml ginu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • hrsť ľadu
  • listy čakanky na ozdobu
  • sódovka
  • klinky citróna

Postup

  1. Ak si chcete pripraviť čakankový sirup, vložte do hrnca práškový cukor a 200 ml vody, pridajte rascu, semienka feniklu a hlavu čakanky.
  2. Zohrejte všetko na strednom plameni, kým sa cukor nerozpustí, a potom privediete do varu.
  3. Vypnite sporák a nechajte sirup úplne vychladnúť, než ho scedíte cez sito vyložené mušelínom alebo papier na filtráciu kávy.
  4. Ak si chcete urobiť koktail, ochlaďte 4 vysoké poháre v chladničke a pridajte gin, citrónovú šťavu a 100 ml vzniknutého čakankového sirupu do veľkého shakera spolu s hŕstkou ľadu.
  5. Pretrepte a nalejte do pripravených pohárov.
  6. Pridajte niekoľko ďalších kociek ľadu, do každého pohára vložte list čakanky, potom dolejte sódu a pridajte klinky citróna.
  7. Ihneď podávajte.
Drink v pohári so slamkou a plátkom citróna.
www.bbcgoodfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.