Koláč s granátovým jablkom

Koláč s granátovým jablkom

Vyskúšajte tento ľahký a lahodný koláč s jednoduchým zlatistým cestom nazdobeným šťavnatými semienkami z granátového jablka. Je úžasne jemný a príjemne sladký.

INGREDIENCIA

  • 1 šálka semienok z granátového jablka
  • 1 a ½ šálky hladkej múky
  • 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • 6 lyžíc masla, izbové teploty (plus ďalší na vymazanie formy)
  • 1 šálka cukru
  • 1 vajce
  • ½ šálky cmaru (ALEBO mlieka)
  • 2 čajové lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • ½ lyžičky mandľového extraktu
  • 1 polievková lyžica kryštálového cukru

POSTUP

  1. Dajte semienka z granátového jablka na tanier vyložený papierovou utierkou, aby ste odstránili časť vlhkosti, a dajte bokom.
  2. Umiestnite rošt do stredu rúry a predhrejte rúru na 175 °C.
  3. 23 tortovú formu štedro vymažte maslom.
  4. V strednej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ; dajte bokom.
  5. Vo veľkej mise pomocou elektrického mixéra rozmixujte maslo do krémova.
  6. Pridajte cukor a šľahajte na strednú rýchlosť niekoľko minút, kým nebude svetlý a nadýchaný.
  7. Stlmte mixér a pomaly vmiešajte vajcia, cmar a extrakty.
  8. S mixérom na nízkej úrovni postupne vmiešajte múčnu zmes, kým sa nespoja.
  9. Cesto natrite do pripravenej formy a povrch uhlaďte.
  10. Na cesto nasypte semienka z granátového jablka a zľahka ich pritlačte.
  11. Posypte kryštálovým cukrom.
  12. Pečte 10 minút.
  13. Potom znížte teplotu rúry na 160 ° C a pokračujte v pečení po dobu 50 až 60 minút, alebo kým vám špáradlo zasunuté do stredu koláča nevyjde čisté.
  14. Formu položte na mriežku a nechajte vychladnúť.
  15. Vychladnutý koláč nakrájajte na mesiačiky a podávajte s čerstvou šľahačkou, vanilkovou zmrzlinou alebo samotnej.
Kus buchty posypané granátovým jablkom na tanieriku.
www.fivehearthome.com

Máme pre vás aj ďalšie recepty s lososom , ktoré sú rýchle, zdravé a výživné!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.