Výborný na oslavu, návštevu alebo len tak na posedenie. Vyskúšajte túto úžasnú jahodovú buchtu s pudingom, s ktorou prekvapíte.
Ingrediencie na cesto
- 150g polohrubej múky
- 100g cukru krupica
- 3ks vajec
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžica mlieka
Ingrediencie na náplň
- 1 balenie vanilkového pudingu
- 400ml mlieka
- 2-3 lyžice cukru (podľa chuti)
Ďalšie ingrediencie
- jahody
- želatína
Postup
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- V mise vyšľahajte z bielkov a cukru sneh. Žĺtky ušľahajte s mliekom a olejom do peny.
- Všetko zmiešajte a postupne primiešavajte aj múku.
- Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej formy a pečte po dobu 30 minút.
- Medzitým si pripravte náplň tak, že uvaríte puding podľa návodu na obale, ale iba zo 400ml mlieka, aby bol hustejší.
- Po upečení nechajte korpus vychladnúť a potom navrch rozprestrite puding.
- Navrch nakoniec ešte rozložte jahody a zalejte želatínou pripravenou podľa návodu na obale.
- Dajte stuhnúť do chladničky a podávajte.
Zaujal vás recept? Vybrali sme pre vás ďalších 5 receptov na jahodové rezy , ktoré si zamilujete!