Jahody a tvaroh – výborná kombinácia, zvlášť, keď z nej vzniknú delikatesné jahodové koláče, po ktorých sa hneď zapráši.
Budete potrebovať:
Cesto:
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- ¾ hrnčeka cukru krupica
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 250 gramov masla
- 6 lyžíc oleja
- 1 lyžica kakaa
Náplň:
- 3 kocky mäkkého tvarohu
- 500 mililitrov mlieka
- ½ hrnčeka cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 vajcia
- plátky jahôd
Postup prípravy:
- Všetky ingrediencie na cesto okrem kakaa zmiešajte.
- Nezľaknite sa, cesto bude pripomínať posýpku.
- Cesto si rozdeľte na polovice, do jednej prisypte kakao.
- Do vopred pripravenej formy či plechu dajte jednu časť cesta.
- Začnite si pripravovať náplň.
- Tvaroh, cukry a vajcia rozšľahajte a postupne pridávajte mlieko.
- Jahody očistite, nakrájajte na plátky.
- Na svetlé cesto vo forme nalejte náplň, na ktorú začnite pokladať jahody.
- Tie zasypte druhou tmavou časťou cesta.
- Vložte koláč do vopred predhriatej rúry a pečte na 170 stupňov do doby, než začne cesto zlátnuť.