Koláč s lekvárom a makom

Koláč s lekvárom a makom

Jednoduchý koláč s neodolatenou náplňou z lekváru, maku a vanilkového cukru. Nielen že to lahodne znie, ono to tak skvele aj chutí! Vyskúšajte ho aj vy.

Ingrediencie

Na cesto:

  • 500 g polohrubej múky
  • 250 g stuženého tuku na pečenie
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva

Na náplň:

  • 400 g slivkového lekváru
  • 100 g mletého maku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • trochu mletej škorice
  • podľa chuti práškový cukor

Postup

  1. Preosejte múku a prášok do pečiva, pridajte tuk, vajcia a práškový cukor a vypracujte cesto, ktoré dajte na hodinu do chladu.
  2. Náplň si pripravte zmiešaním slivkového lekváru, mletého maku, vanilkového cukru, škorice a podľa chuti pridajte práškový cukor.
  3. Keď je náplň dosť sladká, cukor nepridávajte.
  4. Cesto vyberte a 1/3 si dajte bokom.
  5. Zvyšok cesta rozvaľkajte pomocou valčeka a prenajdite na vymastený stredne veľký plech.
  6. Rozotrite náplň.
  7. 1/3 cesta rozvaľkajte a pokrájajte na prúžky, ktoré pokladajte na koláč v tvare mriežky.
  8. Povrch posypte práškovým cukrom.
  9. Po vychladnutí pokrájajte a podávajte.
Lekvárový koláč s makom nakrájaný na tanieri.
www.dobruchut.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.