Slaný koláč hojne pokladaný plátkami paradajok sa úplne rozplýva na jazyku. Paradajky sú nielen chutné, ale aj zdravé, a tak si môžete napríklad pripraviť zdravú desiatu so sebou do práce.
Budete potrebovať:
Na cesto:
- 200 gramov hladkej múky
- 150 gramov rastlinného tuku
- 3 lyžice vody
- štipku soli
Na náplň:
- 500 gramov paradajok
- 120 gramov tvrdého syra
- 100 ml smotany
- 3 vajcia
- 1 lyžička provensálskeho korenia
- štipku korenia
- soľ
- Rozšľahajte vajcia so smotanou, osoľte, okoreňte a vmiešajte nastrúhaný syr.
- Paradajky nakrájajte na plátky.
- V mise zmiešajte múku, tuk a vodu a vypracujte cesto do hladka. Potom ho nechajte v chlade odpočinúť asi 30 minút.
- Potom cesto rozvaľkajte a vložte do vymasteného pekáča.
- Pripravené cesto zalejte zmesou z vajec a na povrch husto naskladajte na plátky nakrájané paradajky.
- Koláč pečte asi ½ hodiny v rúre predhriatej na 160 °C