Prečo nevyskúšať neobyčajný variant tohto koláča s pridaním vanilkového pudingu?
Ingrediencie na cesto
- 250g polohrubej múky
- 50g trstinového cukru
- 80g masla, zmäknutého
- 1 PL prášku do pečiva
- 1 väčšie vajcia
Ingrediencie na náplň
- 1/2 vanilkového pudingu
- 1 PL bieleho (gréckeho) jogurtu
- 3 PL kryštálového cukru
- 1 vajce
- 1 PL zmäknutého masla
- 450g nakrájané rebarbory
- Hrsť cukru na osladenie rebarbory
Postup
- V mise zmiešajte nakrájanú a olúpanú rebarboru s trochou cukru a dajte bokom.
- Zmiešajte všetky ingrediencie na cesto a rozložte ho do múkou vysypanej koláčovej formy.
- Cesto utlačte do tenkej vrstvy, ktorá je na okrajoch vyššia, asi 2 cm.
- V jogurte rozmiešajte puding, pridajte cukor, vodu a pomaly priveďte do varu.
- Do hotového pudingu primiešajte vajcia a lyžicu masla.
- Pudingovú zmes nalejte na pripravené cesto, zasypte rebarborou a pečte na cca 40 minút.