Koláč z čerešní, mandlí a kokosu

Koláč z čerešní, mandlí a kokosu

Vychutnajte si tento lahodný recept na čerešňový koláč s chrumkavými mandľami a vôňou kokosu.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  • 400 g lístkového cesta

Na náplň

  • 600 g čerešní
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • Štipka soli
  • 1 lyžička citrónovej šťavy

Na polevu

  • 120 g kokosu
  • 60 g nakrájaných mandlí
  • 30 g cukru
  • štipka soli
  • 40 ml mlieka
  • 1 lyžica rozpusteného masla
  • ½ lyžičky mandľového extraktu
  • 1 vajce, rozšľahané

Postup

  • Zahrejte rúru na 200 stupňov.
  • Vložte lístkové cesto do koláčovej formy.
  • Vo veľkej mise zmiešajte všetky prísady na náplň.
  • Zmes potom navrstvite na cesto.
  • Zakryte okraje alobalom, aby ste zabránili nadmernému zhnednutiu alebo spáleniu.
  • Koláč pečieme 20 minút.
  • Medzitým v strednej miske zmiešame všetky ingrediencie na polevu.
  • Polevu rovnomerne rozotrieme na koláč a pokrčujeme v pečení ďalších 15 až 30 minút dlhšie, alebo pokiaľ krusta a poleva nezezlátnu, počas posledných 10 až 15 minút pečenia odstráňte alobal.

Skvele chutí aj k popoludňajšej káve ako z kaviarne. K tomu vám môžu pomôcť profesionálne kávovary Jura

Nakrojený lahodný koláč s mandľami a kokosom.
Zdroj: pauladeenmagazine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.