Vychutnajte si tento lahodný recept na čerešňový koláč s chrumkavými mandľami a vôňou kokosu.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 400 g lístkového cesta
Na náplň
- 600 g čerešní
- ½ lyžičky mletej škorice
- Štipka soli
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Na polevu
- 120 g kokosu
- 60 g nakrájaných mandlí
- 30 g cukru
- štipka soli
- 40 ml mlieka
- 1 lyžica rozpusteného masla
- ½ lyžičky mandľového extraktu
- 1 vajce, rozšľahané
Postup
- Zahrejte rúru na 200 stupňov.
- Vložte lístkové cesto do koláčovej formy.
- Vo veľkej mise zmiešajte všetky prísady na náplň.
- Zmes potom navrstvite na cesto.
- Zakryte okraje alobalom, aby ste zabránili nadmernému zhnednutiu alebo spáleniu.
- Koláč pečieme 20 minút.
- Medzitým v strednej miske zmiešame všetky ingrediencie na polevu.
- Polevu rovnomerne rozotrieme na koláč a pokrčujeme v pečení ďalších 15 až 30 minút dlhšie, alebo pokiaľ krusta a poleva nezezlátnu, počas posledných 10 až 15 minút pečenia odstráňte alobal.
Skvele chutí aj k popoludňajšej káve ako z kaviarne. K tomu vám môžu pomôcť profesionálne kávovary Jura