Skúšate radi nové chute pri varení aj pečení?
Vyskúšajte tie najlepšie osvedčené recepty na výborné muffiny sladké dezerty a koláče z červenej repy, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku!
Naše recepty
Ako jesť červenú repu?
Červená repa, je jednou zo štyroch druhov repy. Medzi ďalšie druhy repy patrí cukrová repa a mangold, ktorý sa používa pre hospodárske zvieratá.
Tým ale odrody nekončia, identifikujeme dokonca päť podtypov repy, vrátane:
Repa červená Detroit – tieto majú najtmavšie červené korene zo všetkých rep
Repa červená Formanova – táto odroda rastie v tvare valca
Červená repa Lutz Green Leaf – medzi všetkými druhmi repy je táto odroda najväčšia
Červená repa Chioggia – táto repa má červené a biele pruhované korene
Zlatá červená repa – tento druh repy má korene farby mrkvy
Rovnako ako ostatná koreňová zelenina je aj repa veľmi všestranná, pokiaľ ide o jej varenie. Listy aj korene možno opekať alebo restovať. Prípadne môžete nakrájať korene a jesť ich surové, ako desiatu alebo ich pridať do šalátu.
Ďalšou možnosťou je rozmixovanie vareného koreňa na pyré, aby sa vytvoril hummus alebo ju použiť ako základ na pečenie do buchiet. Červenú repu môžete pridať do svojho obľúbeného receptu na krémové repové smoothie pre extra nakopnutie organizmu.