Tento recept na lahodný repový koláč v sebe skrýva chuť horkej čokolády a jemnosť tvarohu. Vyskúšajte ich len tak, alebo ho ozdobte bohatou čiapkou zo sladkého krému s mascarpone, ktorý povýši vaše pečenie na skutočný pôžitok.
Čo budeme potrebovať
- 250 g varené červené repy
- 3 vajcia
- 200 g tučného tvarohu
- 175 g polohrubej múky
- 50 g kakaového prášku
- 180 g kryštálového cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 100 g horkej čokolády
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Repu rozmixujte v kuchynskom robote alebo nastrúhajte na jemnom strúhadle.
- Zmiešajte rozmixovanú repu, vajcia a tvaroh.
- Pridajte múku, kakaový prášok, cukor, prášok do pečiva a znova premiešajte.
- Nakrájajte horkú čokoládu na malé kúsky a pridajte do zmesi.
- Vymažte formu na koláč a vlejte do nej cesto.
- Pečte 20-25 minút, potom vyberte z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
- Pokiaľ chcete koláč ozdobiť krémom, zmiešajte vaničku mascarpone s práškovým cukrom a trochou sušenej vanilky.
- Nechajte vychladiť a pomocou zdobiaceho vrecka naneste na repový koláč.
K týmto muffinom by sa hodila aj výborná káva. Kávovary DeLonghi vám ju pripravia ľavú zadnú.