Tento čokoládový cheesecake je všetkým, čo chcete, aby bol. Je chuťovo bohatý, vláčny, hutný a nesmierne čokoládový. Je jednoduché ho pripraviť a nevyžaduje žiadne špeciálne prísady ani náročné vodné kúpele. Chuť čokoládových sušienok s bielym krémom si môžete vychutnať aj v týchto receptoch na Oreo tortu .
Čo budeme potrebovať
Na kruste
- 270 g čokoládových sušienok (Oreos)
- 30 g cukrárskeho cukru
- 60 g masla (rozpusteného)
Na náplň
- 120 ml mlieka
- 340 g polosladkých čokoládových lupienkov
- 1 čajová lyžička prášku na espresso
- 680 g smotanového syra
- 200 g krupicového cukru
- 4 veľké vajcia
- 1 lyžička čistého vanilkového extraktu
- 2 polievkové lyžice múky
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C. Ľahko vymažte formu.
- Sušienky rozdrvte spolu s cukrom a pridajte rozpustené maslo, krátko miešajte, kým nebude zmes drobivá.
- Vlhkú posýpku vtlačte na dno a čiastočne po stranách pripravenej formy.
- Krustu pečte 15 minút.
- Znížte teplotu rúry na 160 °C.
- Zmiešajte mlieko a čokoládové lupienky a zahrievajte, kým sa nerozpustí a zmes nebude hladká.
- Odoberte z platne, vmiešajte prášok na espresso a zmes odstavte.
- Vo veľkej mise prešľahajte smotanový syr a cukor.
- Pridávajte vajcia, vanilku, a potom múku.
- Pridajte zmes čokolády a mlieka a pomaly šľahajte, kým sa dôkladne nespoja.
- Nalejte cesto na kruste.
- Čokoládový cheesecake pečte po dobu 45 až 50 minút.
- Vypnite rúru, otvorte dvierka na niekoľko centimetrov a nechajte koláč v rúre 1 hodinu vychladnúť.
- Vyberte koláč z rúry a položte ho na mriežku, aby celkom vychladol.
- Keď je úplne vychladnutý, prikryte tortu a nechajte ju v chlade, kým nebude pripravený na podávanie.