Koláč z tvarohu s čučoriedkami a Lotus sušienkami

Koláč z tvarohu s čučoriedkami a Lotus sušienkami

Lotus sú malé korenené, karamelizované sušienky, také, aké si občas dávate ku káve, pochádzajúce z Holandska a Belgicka. Sú skvelým alternatívnym základom pre tvarohový koláč a obzvlášť dobre chutia s čučoriedkami. alebo si pripravte ďalšie torty z najrôznejších typov sušienok , pochutnáte si!

Čo budeme potrebovať

  • 250 g balenia sušienok Lotus
  • 100 g masla (rozpusteného)
  • 300 g čučoriedok
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 limetka (ošúpaná a odšťavená)
  • 250 g mascarpone
  • 450 g nízkotučného mäkkého syra alebo tvarohu
  • 90 g práškového cukru
  • 2 lyžice kukuričnej múky
  • 3 vajcia (2 celé a 1 žĺtok)
  • 150 ml kyslej smotany

Postup

  • Rúru rozohrejte na 180 stupňov.
  • Sušienky rozdrvte a zmiešajte s maslom.
  • Zmes vtlačte do formy na pružinu a vytvarujeme aj do strán formy.
  • Pečte 10 minút.
  • Čučoriedky vložíme do hrnca a posypeme hnedým cukrom a limetkovou šťavou, varte asi 15 minút, alebo kým nezačnú mäknúť a praskať. Šťavu zlejte do misy.
  • Mascarpone vyšľahajte so syrom, práškovým cukrom, kukuričnou múkou, limetkovou kôrou a vajcami.
  • Do formy dajte lyžicou polovicu syrovej zmesi, pridajte väčšinu čučoriedok (niektoré si nechajte navrch) a prelejte zvyšnou zmesou.
  • Pečte 40 minút alebo pokiaľ zmes nestuhne, ale aby sa stále ľahko chvela uprostred.
  • Pridajte povrch kyslou smotanou a pečte ďalších 10 minút. Nechajte úplne vychladnúť.
  • Na čučoriedkový cheesecake nasypte zvyšné ovocie a odloženú šťavu.
Krehká vypečená krusta z Lotus sušienok plná krémovej náplne.
Zdroj: reddit.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.