Lotus sú malé korenené, karamelizované sušienky, také, aké si občas dávate ku káve, pochádzajúce z Holandska a Belgicka. Sú skvelým alternatívnym základom pre tvarohový koláč a obzvlášť dobre chutia s čučoriedkami. alebo si pripravte ďalšie torty z najrôznejších typov sušienok , pochutnáte si!
Čo budeme potrebovať
- 250 g balenia sušienok Lotus
- 100 g masla (rozpusteného)
- 300 g čučoriedok
- 2 lyžice hnedého cukru
- 1 limetka (ošúpaná a odšťavená)
- 250 g mascarpone
- 450 g nízkotučného mäkkého syra alebo tvarohu
- 90 g práškového cukru
- 2 lyžice kukuričnej múky
- 3 vajcia (2 celé a 1 žĺtok)
- 150 ml kyslej smotany
Postup
- Rúru rozohrejte na 180 stupňov.
- Sušienky rozdrvte a zmiešajte s maslom.
- Zmes vtlačte do formy na pružinu a vytvarujeme aj do strán formy.
- Pečte 10 minút.
- Čučoriedky vložíme do hrnca a posypeme hnedým cukrom a limetkovou šťavou, varte asi 15 minút, alebo kým nezačnú mäknúť a praskať. Šťavu zlejte do misy.
- Mascarpone vyšľahajte so syrom, práškovým cukrom, kukuričnou múkou, limetkovou kôrou a vajcami.
- Do formy dajte lyžicou polovicu syrovej zmesi, pridajte väčšinu čučoriedok (niektoré si nechajte navrch) a prelejte zvyšnou zmesou.
- Pečte 40 minút alebo pokiaľ zmes nestuhne, ale aby sa stále ľahko chvela uprostred.
- Pridajte povrch kyslou smotanou a pečte ďalších 10 minút. Nechajte úplne vychladnúť.
- Na čučoriedkový cheesecake nasypte zvyšné ovocie a odloženú šťavu.