Koláč za sladkých zemiakov

Koláč za sladkých zemiakov

Už ste niekedy ochutnali koláč z batátov? Krémové zemiaky sa krásne hodia na náplň, ktorá je obalená v drobivom krehkom ceste, to musíte jednoducho skúsiť!

Čo budeme potrebovať

  • 500 g sladkých zemiakov
  • 320 g lístkového cesta
  • 125 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 3 vajcia
  • strúhanie muškátového orieška
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička vanilkovej pasty

Postup

  • Naplňte veľký hrniec vriacou vodou z kanvice, položte na platňu a zapnite na stredne vysokú teplotu.
  • Celé, nelúpané batáty varte 30 minút, kým nebudú veľmi mäkké, keď ich prepichnete špičkou ostrého noža.
  • Dobre sceďte a nechajte 10 minút vychladnúť, potom olúpte.
  • Rúru rozpálime na 180 stupňov.
  • Rozvaľkáme cesto a vyložíme ním 23 cm veľkú formu na tortu.
  • Vyložte papierom na pečenie a naplňte fazuľami a pečte 20 minút.
  • Odstráňte papier a fazuľu a pečte ďalších 5 minút.
  • Olúpané batáty vyklopte do veľkej misy s maslom a roztlačte stláčadlom na zemiaky úplne do hladka.
  • Pridajte cukor, mlieko, vajcia, korenie a vanilku a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
  • Batátovú náplň pridajte do krusty a uhlaďte stierkou.
  • Pečte 50-55 minút, kým cesto a povrch koláča nezezlátne a stred nestuhne.
  • Nechajte úplne vychladnúť vo forme.
Krémový lahodný koláč zo sladkého zemiaka.
Zdroj: myforkinglife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.