Koláč zo sladkých zemiakov

Koláč zo sladkých zemiakov

Zamerajte pozornosť na tento batátový koláč. Krémové zemiaky sa krásne hodia na náplň, ktorá je obalená v drobivom krehkom ceste

Čo budeme potrebovať

  • 500 g sladkých zemiakov
  • 320 g lístkového cesta
  • 125 g masla
  • 250 g práškového cukru
  • 150 ml plnotučného mlieka
  • 3 vajcia
  • strúhanie muškátového orieška
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička vanilkovej pasty

Postup

  • Celé, nelúpané batáty varte 30 minút, kým nebudú veľmi mäkké.
  • Dobre sceďte a nechajte 10 minút vychladnúť, potom olúpte.
  • Rúru rozpálime na 180 stupňov.
  • Rozvaľkáme krehké cesto a vyložíme ním 23 cm formu na tortu.
  • Vyložte ju papierom na pečenie a naplňte fazuľami a pečte 20 minút.
  • Odstráňte papier a fazuľu a pečte ďalších 5 minút.
  • Olúpané batáty vyklopte do veľkej misy s maslom a roztlačte stláčadlom na zemiaky úplne do hladka.
  • Pridajte cukor, mlieko, vajcia, korenie a vanilku a šľahajte, kým sa všetko nespojí a nebude hladké.
  • Batátovú náplň vyklopte do formy a povrch uhlaďte stierkou.
  • Pečte 50–55 minút, kým cesto a povrch koláča nezezlátnu a stred nestuhne.
Tanierik s kúskom sladkého batátového koláča.
Zdroj: simplylakita.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.