Koláčiky s citrónovým krémom

Koláčiky s citrónovým krémom

Jemná smotanová náplň s chuťou sviežeho citróna, ktorá vás očarí.

Ingrediencie

  • 1/2 šálky masla, izbovej teploty
  • 1/2 šálky cukor kryštál
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 a 1/4 šálky hladkej múky
  • štipka soli
  • 1 lyžica mlieka
  • 3/4 šálky cukru kryštál
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 3/4 šálky vody
  • 2 žĺtky, ľahko rozšľahané
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 1/4 šálky čerstvej citrónovej šťavy
  • 1 lyžica masla
  • 1/2 šálky ťažkej smotany, studené

Postup

  • V stredne veľkej miske pomocou elektrického ručného mixéra rozšľahajte maslo a cukor, kým nebudú krémové a nadýchané.
  • Pridajte vanilkový extrakt, múku, soľ a mlieko a šľahajte na nízkej rýchlosti, kým sa nerozmiešajú.
  • Na ľahko pomúčenom povrchu vyvaľkajte tenké cesto.
  • Pomocou okrúhleho vykrajovača na krájanie cesta vykrojte kruhy cesta.
  • Každý kruh cesta pritlačte na dno a po stranách každej mini koláčovej formy.
  • Pomocou vidličky niekoľkokrát prepichnite dno cesta vo formičkách a nechajte odpočívať po dobu 15-20 minút.
  • Rúru predhrejte na 190°C.
  • Každú formičku s cestom vyložte malým kúskom papiera na pečenie, naplňte fazuľami alebo surovou ryžou.
  • Vyskladajte ich na plech a pečte 7 až 8 mínu.
  • Po uplynutej dobe opatrne odoberte papiere na pečenie s ryžou či fazuľami a vráťte formičky späť do rúry a pečte ďalej, kým okraje nie sú svetlo zlatohnedé.
  • Pred vybratím košíčkov z formičiek nechajte cesto vychladnúť.
  • Medzitým pripravte náplň.
  • Pridajte cukor, kukuričný škrob a soľ do stredne veľkého hrnca a premiešajte.
  • Pridajte vodu a za stáleho miešania varte na strednom ohni, kým sa nerozpustí cukor.
  • Pokračujte v miešaní, keď pridávate žĺtky, citrónovú kôru a citrónovú šťavu.
  • Zmes priveďte do varu, potom odstavte z ohňa a vmiešajte maslo.
  • Zmes nechajte ochladiť na teplotu miestnosti.
  • Akonáhle zmes vychladne, vyšľahajte silnú smotanu elektrickým ručným mixérom, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy.
  • Špachtľou jemne primiešajte šľahačku do citrónovej zmesi.
  • Nakoniec rovnomerne rozdeľte náplň do vyklepnutých košíčkov.
  • Pokiaľ chcete, ozdobte vrch košíčkov nastrúhanou citrónovou kôrou.
  • Pred podávaním nechajte aspoň 6 hodín v chladničke.
citrónové linecké košíčky
zdroj: confessionsofaconfectionista.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.