Kompót z rebarbory

Kompót z rebarbory

Na prípravu múčnikov si môžeme pripraviť rebarboru vo vlastnej šťave.

Čo budeme potrebovať

  • 8 hrnčekov nakrájané rebarbory
  • 2 litrové zaváracie poháre s viečkom
  • 4 lyžice cukru

Postup

  1. Stopky olúpeme a nakrájame na kolíky, niekoľko minút povaríme, odstavíme a necháme stáť.
  2. Potom vyberieme, narovnáme do pohárov, presypeme kryštálovým cukrom v pomere 2 lyžice cukru na litrový pohár a uzavrieme viečkami.
  3. Sterilujeme 10 minút pri 85 ° C a potom ihneď ochladíme.
Kompót plný čerstvého ovocia, ideálny na ranné muesli.
Zdroj: savoryonline.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.