Kompot z višní s citrónom a vanilkou

Kompot z višní s citrónom a vanilkou

Luxusný višňový kompót, ktorého krása tkvie v jednoduchosti! Iba sparíte višne spolu s citrónom, cukrom a čerstvou vanilkou, čo z nich behom pár minút urobí úplnú delikatesu. Servírujte ho teplý napríklad na kašu či zmrzline alebo studený s jogurtom a granolou.

INGREDIENCIA

  • 160 ml vody
  • 120 g trstinového cukru
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • ½ vanilkového struku, pozdĺžne rozrezaného
  • 500 g umytých a vykôstkovaných višní (gramáž platí pre vykôstkované višne)

POSTUP

  1. Do hrnca dajte vodu, cukor, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a vanilku.
  2. Priveďte do varu a varte na strednom plameni, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu.
  3. Pridajte višne.
  4. Nechajte 3–5 minút variť, kým višne nezmäknú a šťava nie je sirupovitá.
  5. Vychladnutý kompót vydrží v chladničke až týždeň.
Ovocný kompót v mištičke.
www.berriesandlime.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.