Luxusný višňový kompót, ktorého krása tkvie v jednoduchosti! Iba sparíte višne spolu s citrónom, cukrom a čerstvou vanilkou, čo z nich behom pár minút urobí úplnú delikatesu. Servírujte ho teplý napríklad na kašu či zmrzline alebo studený s jogurtom a granolou.
INGREDIENCIA
- 160 ml vody
- 120 g trstinového cukru
- kôra a šťava z 1 citróna
- ½ vanilkového struku, pozdĺžne rozrezaného
- 500 g umytých a vykôstkovaných višní (gramáž platí pre vykôstkované višne)
POSTUP
- Do hrnca dajte vodu, cukor, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a vanilku.
- Priveďte do varu a varte na strednom plameni, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu.
- Pridajte višne.
- Nechajte 3–5 minút variť, kým višne nezmäknú a šťava nie je sirupovitá.
- Vychladnutý kompót vydrží v chladničke až týždeň.