Konzervované zelené fazule na slano

Konzervované zelené fazule na slano

Pripravte si lahodné zelené fazuľky. Zaváranie na slano zvládnete, aj keď s varením ešte len začínate. Vďaka jednoduchému postupu môžete mať fazuľky plné vitamínov po ruke po celý rok. Skvele sa hodí ako príloha k hlavnému jedlu, malá desiata alebo doplnok do šalátov. Môžete ich použiť aj pri varení omáčok alebo do polievok.

Ingrediencie

  • 4500 g zelených fazuliek
  • 3500 ml vody
  • 4 lyžice octu
  • soľ podľa potreby

Postup

  • Zelené fazuľky umyte a odrežte z nich stopky. Potom nimi naplňte sterilizované poháre s 3 cm priestorom v hornej časti. Sterilizáciu nepodceňujte. Vďaka nej minimalizujete riziko znehodnotenia pokrmu baktériami. 
  • Následne do každého pohára vlejte lyžicu octu a vsypte soľ. Do pollitrových pohárov vsypte po ½ lyžičke soli. Pokiaľ budete plniť litrové poháre, vsypte do každého z nich 1 lyžičku soli. 
  • Fazuľky zalejte vodou tak, aby boli úplne ponorené a poháre pevne uzavrite sterilizovanými viečkami. 
  • Následne ich vložte do hrnca s dnom vyloženým čistou utierkou a zalejte ich vodou. Pollitrové poháre zavárajte 20 minút a litrové 25 minút. 
  • Zavarené zelené fazuľky v slanom náleve vyberte a nechajte ich 12–24 hodín voľne chladnúť pod utierkou. Následne ich skladujte na temnom a chladnom mieste. Po otvorení ich obsah čo najrýchlejšie skonzumujte a uchovávajte ho v chladničke.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.