Baby alebo malé kukurice si uchovávajú svoju sladkosť. Preto tento recept na konzervovanú kukuricu je úplne odlišný od tých predchádzajúcich, ktoré pracujú s „dospelou“ verziou.
Čo budeme potrebovať
- Bobkový list
- 3 guličky korenia
- 4 chilli papričky
- 3 guličky nového korenia
- Lyžička horčičných semienok
- ½ cibule
- 1 l vody
- 300 ml octu
- 25 g soli
- 120 g cukru
- 300 g baby kukurice
Postup
- Očistené kukuričné klásky vložíme do osolenej vriacej vody (10 g soli na 1 l vody)
- Varíme na nízku teplotu do zmäknutia
- Akonáhle nám zmäknú, tak ich opláchneme studenou vodou, aby sme zatavili proces varenia
- Kukuricu vložíme do zaváracích pohárov a pridáme bobkový list, semienka horčice a korenie
- Nakoniec pridáme na mesiačiky nakrájanú cibuľu a chilli papričky
- Pripravíme si nálev
- Na sporáku si zahrejeme ocot, soľ a cukor
- Miešame, kým sa zmes neprevarí a cukor so soľou nerozpustí
- Kukurica potom horúcim nálevom zalejeme
- Poháre utrieme a uzavrieme viečkom
- Poháre vložíme do hrnca s horúcou vodou
- Po dobu 25 minút sterilizujeme
- Po uplynutí času poháre vyberieme zo zaváracieho hrnca a necháme vychladnúť
- Označíme ich a uložíme na chladné miesto