Šťavnaté bravčové mäsko je obľúbená lahôdka, ktorú nepohrdne snáď nikto. Naložte si ho vo vlastnej šťave a celá rodina sa po ňom bude môcť utĺcť!
Budete potrebovať
- bravčovú pliecko, krkovicu a bôčik
- mäsový vývar alebo prevarenú vodu
- soľ
- bylinky, korenie
Postup prípravy
- Mix bravčového mäsa očistite, zľahka prepláchnite a nakrájame na veľké kocky.
- V mise mäso zmiešajte so soľou, čiernym korením, drvenou rascou a sušenými bylinkami – záleží na vašom výbere.
- Pridajte studený vývar alebo prevarenú vodu, premiešajte a nechajte v chladničke odležať aspoň 12 hodín.
- Medzitým si pripravte zaváracie poháre a viečka, ktoré riadne sterilizujte a nechajte vysušiť.
- Poháre začnite plniť mäsom a do ¾ pohára vývarom či vodou – mäso musí byť ponorené.
- Okraje pohárov zbavte mastnoty a uzavrite viečkami.
- Bravčové mäso sterilizujeme v dvoch fázach – každý deň jedenkrát.
- Prvý deň zavárajte pri teplote 100 stupňov počas jednej hodiny a ďalší deň 95 stupňov počas jednej hodiny.
- Vychladnuté poháre skladujte v chlade a tme.