Broskyne si veľmi jednoducho môžete zavariť aj v rúre, ktorú má takmer každý z nás vo svojej kuchyni. Tak poďme na to!
Ingrediencie
- broskyne
- nálev
Postup
- Predhrejte si rúru na 160 stupňov Celzia.
- Vo väčšom hrnci si na sporáku pripravíme nálev, ktorý dostatočne dlho povaríme.
- Broskyne si očistíme a vložíme do pohárov, ktoré naplníme úplne po okraj.
- Poháre dôkladne zaviečkujeme viečkami s gumou.
- Pripravené poháre poskladajte na plech, zároveň ich trochu podlejte vodou.
- Vložte do rúry a pečte cca 20 minút.
- Následne vyberte z rúry, postavte viečkom dole a nechajte takto plne vychladnúť.
Konzervovať si môžete množstvo potravín. Inšpirujte sa aj našimi receptami na zaváranie čerešní 10x inak!