Konzervovanie broskýň v rúre

Konzervovanie broskýň v rúre

Broskyne si veľmi jednoducho môžete zavariť aj v rúre, ktorú má takmer každý z nás vo svojej kuchyni. Tak poďme na to!

Ingrediencie

  • broskyne
  • nálev

Postup

  • Predhrejte si rúru na 160 stupňov Celzia.
  • Vo väčšom hrnci si na sporáku pripravíme nálev, ktorý dostatočne dlho povaríme.
  • Broskyne si očistíme a vložíme do pohárov, ktoré naplníme úplne po okraj.
  • Poháre dôkladne zaviečkujeme viečkami s gumou.
  • Pripravené poháre poskladajte na plech, zároveň ich trochu podlejte vodou.
  • Vložte do rúry a pečte cca 20 minút.
  • Následne vyberte z rúry, postavte viečkom dole a nechajte takto plne vychladnúť.
Poháre naložených broskýň s vedľa položenými čerstvými broskyňami.
zdroj: fountainavenuekitchen.com

Konzervovať si môžete množstvo potravín. Inšpirujte sa aj našimi receptami na zaváranie čerešní 10x inak!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.