Konzervovanie cukety na sladko

Konzervovanie cukety na sladko

Zdá sa vám, že cuketa patrí skôr do tých slaných pokrmov? Ba nie, už ste skúšali cuketový kompót? Mnoho ľudí ho prirovnáva k ananásu. Vyskúšajte a uvidíte sami.

Budete potrebovať

  • cuketa
  • voda
  • cukor
  • škorica
  • citrón, pomaranč
  • kyselina citrónová
  • ananásová esencia

Všetko množstvo ingrediencií závisí od vašej chuti.

Postup prípravy

  • Cukety olúpeme, zbavíme semienok a umyjeme.
  • Nakrájame ju na malé kúsky a vložíme do misy, kde cuketu zalejeme vodou a pridajte ocot podľa chuti.
  • Dajte misu s cuketou do chladničky a nechajte ju aspoň 12 hodín odležať.
  • Potom pridajte cukor, kúsok škorice a varte do doby, kým cuketa zosklovatí.
  • Akonáhle je cuketa uvarená, vyberte ju a dajte ju bokom.
  • Do zvyšnej šťavy vložte plátky citróna, šťavu z dvoch pomarančov a ananásovú esenciu – krátko povarte.
  • Nakoniec šťavu preceďte a nechajte vychladnúť.
  • Kocky cukety vložte do pohárov, ktoré ste vopred sterilizovali.
  • Cuketu zalejte vychladnutým nálevom.
  • Zaviečkujte a varte pri teplote 80 stupňov 20 minút.
  • Potom pohár otočte dnom nahor a nechajte vychladnúť.
  • Uskladnite v pivnici či špajze.
Kompót z cukiet v zaváracích pohároch.
zdroj: cheapcooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.