Konzervovanie domácich klobás

Konzervovanie domácich klobás

Chcete domácu klobásu? Ale neviete, ako si ju pripraviť? Práve pre vás sme si pripravili skvelý recept na túto lahôdku, ktorú si ihneď môžete zavariť.

Budete potrebovať

  • 1 kg zverinového mäsa
  • 1 kg mletého bravčového mäsa
  • 2 lyžice soli
  • 1 lyžička cukru
  • 1 1/2 lyžice feniklových semien – popraskané semienka
  • 1 lyžička koriandra
  • 1 dcl studenej vody
  • 1 ½ lyžice kájenského korenia
  • 1 lyžička nasekaného rozmarínu
  • nálev alebo vodu
  • zaváracie poháre s viečkami
  • zavárací hrniec

Postup prípravy

  • Zverinu a bravčové mäso vložte do mrazničky a nechajte ho tam asi hodinu.
  • Mäso po hodine vyberte a nakrájajte ho na 2 centimetrové prúžky.
  • Zmiešajte suché prísady a nasypte ich do mäsovej zmesi, prikryte a vráťte do mrazničky asi na 30 minút.
  • Medzitým si pripravte mlynček na mäso s jemnou šajbou.
  • Zmes vyberte z mrazničky a pomeľte ju na mäsovom mlynčeku.
  • Do mäsa a korenia pridajte studenú vodu a premiešajte rukami.
  • Takto pripravenú zmes začnite plniť do bravčových čriev.
  • Vložte klobásy do udiarne na 4 hodiny pri 75 stupňoch.
  • Akonáhle máte hotovo, nechajte klobásy vychladnúť a oddýchnuť.
  • Pripravte si zaváracie poháre, ktoré riadne sterilizujte.
  • Klobásy do pohárov natlačte, avšak dávajte pozor, aby išli dobre vytiahnuť.
  • Zalejte ich rozpustenou masťou – až po okraj.
  • Nechajte masť vychladnúť.
  • Akonáhle masť stuhne, vložte poháre do zaváracieho hrnca – skladajte ich ďalej od seba, nech nepopraskajú.
  • Sterilujte na 90 stupňov jednu hodinu.
  • Po vychladnutí poháre uložte na tmavé a chladné miesto.
Domáce klobásy naložené v zaváracích pohároch.
zdroj: preparednesspro.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.