Konzervovanie húb na kyslo

Konzervovanie húb na kyslo

Do octu je možné naložiť takmer všetky druhy húb (vynikajúce sú václavky, rýdzo, kĺzky a všetky hríbovité huby). Do pohárov vždy dávajte iba jeden druh.

Na 8 pohárov s objemom 200 ml budete potrebovať

  • 2 kg drobných hríbikov, pokrájaných
  • 2 mrkvy, pokrájané na kolieska
  • 3 cibule, nakrájané na kolieska
  • soľ podľa chuti
  • 250 ml octu
  • 1 lyžica soli
  • 2 lyžice krupicového cukru
  • 10 guličiek čierneho korenia
  • 3 guličky nového korenia
  • 1 lyžica horčičného semienka
  • 2 bobkové listy

Postup prípravy

  1. Do hrnca dajte 750 ml vody a všetky ostatné suroviny na nálev (ocot, soľ, cukor, čierne korenie, nové korenie, horčičné semienko a bobkové listy).
  2. Päť minút povarte a udržujte horúce.
  3. Medzitým vo veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu a na dve minúty do nej ponorte pokrájané huby.
  4. Sceďte ich a naplňte do horúcich čistých pohárov.
  5. Pridajte kolieska mrkvy a cibule, zalejte horúcim nálevom.
  6. Zaviečkujte a otočte dnom nahor.
  7. Tento spôsob ,zavarenia‘ by mal stačiť – ak niektoré poháre tečú alebo sa viečka vypúlili, postavte ich do pekáča (viečkom nahor), zalejte asi do tretiny horúcou vodou, predhrejte rúru na 80 ° C a dvadsať minút zavárajte.
Nakladané huby so zeleninou a bylinkami v zaváracom pohári.
www.foragerchef.com

Máme pre vás tiež recepty na tú najlepšiu hubovú smaženicu na niekoľko spôsobov. Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.