Pokiaľ vlastníte zavárací hrniec, vyskúšajte tento recept na tradičné zaváranie jabĺk.
Budete potrebovať
- jablká
- nálev
Postup prípravy
- Najskôr si pripravte cukornatý nálev.
- Jablká umyte, zbavte jadier, olúpte ich a nakrájajte na štvrtiny. (Ak vám nevadí šupka, lúpať ich nemusíte.)
- Vložte ich do hrnca, zalejte vodou a varte 2-3 minúty – jablká musia zmäknúť.
- Naplňte nimi zaváracie poháre, môžete k nim pridať napríklad škoricu alebo klinček.
- Zalejte ich vychladnutým nálevom a poriadne viečka utiahnite.
- Poháre vložte do zaváracieho hrnca, dolejte vodu tak, aby boli poháre pod vodou.
- Varte pri 80 stupňoch asi 20 minút.
- Potom ich nechajte 5 minút odstáť a po vytiahnutí ich preklopte viečkom smerom dole a nechajte vychladnúť.
- Skladujte v temnej a chladnej miestnosti.
Inšpirujte sa tými najlepšími receptami na nakladané višne . Je to delikatesa!