Konzervovanie jahôd bez cukru

Konzervovanie jahôd bez cukru

Je známe, že pokiaľ sa rozhodnete zavárať jahody bez cukru, musíte počítať s tým, že vám dlho nevydržia a aj po otvorení budú kyslé. Môžete však použiť ako náhradu cukru ovocnú fruktózu.

Budete potrebovať

  • jahody
  • vodu

Postup prípravy

  • Najskôr si sterilizujte zaváracie poháre.
  • Jahody umyte a zbavte stoniek.
  • Veľké jahody prekrájajte na polovice či štvrtiny – tie menšie nechajte vcelku.
  • Jahody dajte do pohárov a zalejte prevarenou vodou po okraj – zaviečkujte.
  • Poháre naskladajte do zaváracieho hrnca – nedávajte ich tesne k sebe, zalejte vodou – tak, aby boli celé ponorené.
  • Varte na 85 stupňov 20 minút.
  • Akonáhle máte hotovo, poháre nechajte ešte 5 minút odstáť a potom vytiahnite.
  • Obráťte viečkom dole a nechajte vychladnúť.
Jahody v zaváracích pohároch, ktoré sú vo veľkom zaváracom hrnci.
zdroj: milkwood.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.