Na zaváranie jahôd používajte skôr tvrdšie jahody. Využite náš nálev z úvodu článku a jednoducho si jahody zakonzervujte v rúre.
Budete potrebovať
- jahody
- nálev
Postup prípravy
- Najskôr jahody zbavte stoniek a umyte ich.
- Rúru predhrejte na 90 stupňov.
- Väčšie jahody prekrojte na polovice, tie menšie nechajte vcelku.
- Pripravte si cukornatý nálev.
- Jahody plňte do pohárov a prelejte ich vychladnutým nálevom.
- Starostlivo zaviečkujte a vložte do hlbokého plechu, ktorý ste podložili utierkou.
- Poháre neskladajte blízko seba a podlejte ich trochou vody.
- Vložte do rúry a pečte asi 20 minút.
- Po vybratí z rúry horúceho pohára postavte hore dnom a nechajte do druhého dňa vychlanúť.
Inšpirujte sa aj našimi najlepšími receptami na konzervovanie marhúľ alebo ako si uchovať obľúbené ovocie po celý rok!