Konzervovanie jahôd v rúre

Konzervovanie jahôd v rúre

Na zaváranie jahôd používajte skôr tvrdšie jahody. Využite náš nálev z úvodu článku a jednoducho si jahody zakonzervujte v rúre.

Budete potrebovať

  • jahody
  • nálev

Postup prípravy

  • Najskôr jahody zbavte stoniek a umyte ich.
  • Rúru predhrejte na 90 stupňov.
  • Väčšie jahody prekrojte na polovice, tie menšie nechajte vcelku.
  • Pripravte si cukornatý nálev.
  • Jahody plňte do pohárov a prelejte ich vychladnutým nálevom.
  • Starostlivo zaviečkujte a vložte do hlbokého plechu, ktorý ste podložili utierkou.
  • Poháre neskladajte blízko seba a podlejte ich trochou vody.
  • Vložte do rúry a pečte asi 20 minút.
  • Po vybratí z rúry horúceho pohára postavte hore dnom a nechajte do druhého dňa vychlanúť.
Jahody v zaváracích pohároch s lievikom.
zdroj: milkwood.net

Inšpirujte sa aj našimi najlepšími receptami na konzervovanie marhúľ alebo ako si uchovať obľúbené ovocie po celý rok!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.