Mäso si môžete naložiť aj do plechoviek! Inšpirujte sa naším receptom a bude to pre vás úplná hračka.
Budete potrebovať
- chudé mäso
- vývar alebo voda
- soľ, korenie
- plechovky
- strojček na uzavretie plechoviek
Postup prípravy
- Tak ako pri všetkých typoch zavárania, tak aj klasicky očistite mäso, zbavte šliach, tuku a iných častíc.
- Mäso osoľte, môžete okoreniť aj pridať rascu, vložte ho do chladničky, kde sa nechá 24 hodín naležať.
- Pripravte si plechovky a mäso do nich naplňte až po okraj.
- Plechovky dolejte studeným vývarom alebo vodou.
- Dbajte na dôkladné uzavretie plechoviek.
- Pripravte si zavárací alebo obyčajný hrniec s vodou pri teplote 100 stupňov.
- Plechovky vložte dovnútra – musia byť úplne ponorené a varte 2-3 hodiny.
- Medzitým si pripravte veľkú misu alebo hrniec s vlažnou vodou – po uvarení do neho vložíte horúce plechovky a pomaly budete pripúšťať studenú vodu, aby sa ochladili.
- Skontrolujte, či sú všetky plechovky správne uzavreté – pokiaľ uniká šťava alebo majú vypuklé viečko, konzervy ihneď spotrebujte.
- Skladujte v chladnej pivnici alebo komore.