Konzervovanie mäsa do plechoviek

Konzervovanie mäsa do plechoviek

Mäso si môžete naložiť aj do plechoviek! Inšpirujte sa naším receptom a bude to pre vás úplná hračka.

Budete potrebovať

  • chudé mäso
  • vývar alebo voda
  • soľ, korenie
  • plechovky
  • strojček na uzavretie plechoviek

Postup prípravy

  • Tak ako pri všetkých typoch zavárania, tak aj klasicky očistite mäso, zbavte šliach, tuku a iných častíc.
  • Mäso osoľte, môžete okoreniť aj pridať rascu, vložte ho do chladničky, kde sa nechá 24 hodín naležať.
  • Pripravte si plechovky a mäso do nich naplňte až po okraj.
  • Plechovky dolejte studeným vývarom alebo vodou.
  • Dbajte na dôkladné uzavretie plechoviek.
  • Pripravte si zavárací alebo obyčajný hrniec s vodou pri teplote 100 stupňov.
  • Plechovky vložte dovnútra – musia byť úplne ponorené a varte 2-3 hodiny.
  • Medzitým si pripravte veľkú misu alebo hrniec s vlažnou vodou – po uvarení do neho vložíte horúce plechovky a pomaly budete pripúšťať studenú vodu, aby sa ochladili.
  • Skontrolujte, či sú všetky plechovky správne uzavreté – pokiaľ uniká šťava alebo majú vypuklé viečko, konzervy ihneď spotrebujte.
  • Skladujte v chladnej pivnici alebo komore.
Kocky surového mäsa na drevenom lopári s nožom.
zdroj: theprairiehomestead.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.