Konzervovanie pečeného bravčového mäsa

Konzervovanie pečeného bravčového mäsa

Pri konzervovaní bravčového mäsa si môžete bravčové nakombinovať – skúste bravčový bôčik, krkovičku a pliecku alebo bravčové koleno.

Budete potrebovať

  • 2 kg bravčového bôčika
  • 2 kg bravčovej krkovice
  • 2 kg bravčové pliecko
  • 6 plátkov anglickej slaniny
  • soľ
  • korenie
  • drvená rasca
  • cesnak
  • voda
  • tymian
  • olej
  • zaváracie poháre
  • zavárací hrniec s teplomerom

Postup prípravy

  • Najskôr mäso očistite, zbavte šliach, prebytočného tuku a umyte.
  • Mäso nakrájajte na menšie kúsky – tak, aby sa zmestili do pohárov.
  • Vyrobte si marinádu – zmiešajte soľ, korenie, rascu, drvený cesnak a tymián s trochou oleja.
  • Nakrájané kúsky mäsa naložte do marinády a nechajte pár hodín odležať v chladničke.
  • Pripravte si veľký pekáč na mäso a vymažte ho trochou masti.
  • Kúsky mäsa vložte do pekáča, podlejte trochou vody a pečte tak, ako ste zvyknutí.
  • Medzitým si poriadne sterilizujte zaváracie poháre a viečka.
  • Do usušených pohárov upečené mäso vkladajte ešte horúce.
  • Zalejte trochou vody alebo výpekom z pečeného mäsa.
  • Pokiaľ neviete, čo s opečenou kožou z bôčika, môžete kúsok vložiť do pohára s mäsom.
  • Okraj zaváracieho pohára utrite do sucha a zaviečkujte.
  • Vložte poháre do hrnca, ktoré podlejte vodou.
  • Varte jednu hodinu na 95-98 stupňov.
  • Po vychladnutí poháre uskladnite – poháre neotáčame viečkom dole, aby tuk zostal hore.
Pečené bravčové mäso naložené v zaváracom pohári.
zdroj: tastycraze.com

Vyskúšajte aj naše recepty na konzervovanie údeného mäsa . Sú vynikajúce!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.