Konzervovanie sliviek v rúre

Konzervovanie sliviek v rúre

Zaváranie sliviek v rúre má veľkú výhodu – do rúry sa zmestí oveľa viac pohárov ako do zaváracieho hrnca.

Ingrediencie

  • slivky
  • nálev
  • poháre na zaváranie
  • hlboký plech na pečenie
  • noviny alebo letáky

Postup

  • Nachystajte si a vyčistite dostatočný počet zaváracích pohárov s viečkami.
  • Prichystajte si aj nálev, ktorý treba nechať vychladnúť.
  • Potom predhrejte rúru na 150 stupňov Celzia.
  • Slivky dôkladne umyte, zbavte rôznych nečistôt ako sú stopky alebo lístky.
  • Podľa ľubovôle ich môžete vykôstkovať.
  • Vložte ich do pohárov a po okraj ich zalejte nálevom.
  • Pripravte si hlboký plech, ktorý vysteľte hrubou vrstvou novín alebo letákov – môžete použiť aj staré utierky alebo uteráky.
  • Poháre umiestnite na plech asi 5 centimetrov od seba – nezarábajte ich viečkami.
  • Vložte do rúry a pečte asi 50 – 60 minút.
  • Akonáhle sú slivky upečené, vyberte ich z rúry a aj hneď ich riadne zaviečkujte – najvhodnejšie sú viečka s gumovým závitom.
  • Cez noc ich nechajte vychladnúť a potom ich umiestnite do komory.
Slivky naložené v pohároch.
zdroj: aquilafoodforest.wordpress.com

Zavarte si aj marhule a uchovajte si svoje obľúbené ovocie po celý rok!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.