Konzervovanie tekvice klasickým spôsobom

Konzervovanie tekvice klasickým spôsobom

Máme pre vás recept na tradičné konzervovanie a to pomocou hrnca. S nami to zvládne úplne každý!

Budete potrebovať

  • zrelé tekvica
  • nálev
  • poháre na zavarenie

Postup prípravy

  • Najskôr bude potrebné nakrájať tekvicu na kocky – čo je najťažší proces.
  • Vyrežte stonku a tekvicu nakrájajte na štyri alebo päť klinov.
  • Pomocou lyžice vydlabajte vnútro tekvice.
  • Škrabkou na zeleninu tekvicu olúpte.
  • Olúpané časti nakrájajte na kocky – 2 x 2 centimetre.
  • Vložte ich do hrnca a zalejte vodou.
  • Kocky povarte dve minúty – podľa chuti môžete pridať aj cukor.
  • Potom začnite vopred sterilizované zaváracie poháre plniť tekvicou.
  • Poháre dolejte zvyšnou vodou z hrnca a poriadne zaviečkujte. (Môžete pridať škoricu, klinčeky a pod.)
  • Vložte do hrnca, zalejte vodou a varte 20 minút na 90 stupňov.
  • Akonáhle je hotové, poháre otočte hore dnom a nechajte vychladnúť.
  • Skladujte v chladnom a tmavom mieste.
Nakladaná tekvica v zaváracom pohári.
zdroj: happyfoodstube.com

Vyskúšajte aj naše skvelé recepty na zaváranie červenej repy a uchovajte si všetky jej vitamíny po celý rok.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.