Tekvica chutí skvele aj pripravená na slano, navyše k tomu potrebujete len pár ingrediencií!
Budete potrebovať
- tekvicu
- octový nálev
- cukor
Postup prípravy
- Tekvicu najskôr očistite, olúpte a vydlabte.
- Potom ju nakrájajte na malé kúsky.
- Do hrnca si pripravte octový nálev, pridajte cukor podľa chuti.
- Vsypte kocky tekvice, zmes priveďte do varu a varte po dobu 8 – 10 minút.
- Pripravte si zaváracie poháre, vložte do nich kocky tekvice (môžete pridať kozie rohy alebo feferónky) a zalejte nálevom, v ktorom sa tekvice varili.
- Otočte viečkom dole a nechajte vychladnúť.
- Do hrnca vložte vychladnuté poháre a varte asi 20 minút na 80 stupňov.
- Opäť otočte hore dnom a nechajte do ďalšieho dňa vychladnúť.
- Skladujte v chladnej a tmavej miestnosti.