Konzervovanie tekvice na slano

Konzervovanie tekvice na slano

Tekvica chutí skvele aj pripravená na slano, navyše k tomu potrebujete len pár ingrediencií!

Budete potrebovať

  • tekvicu
  • octový nálev
  • cukor

Postup prípravy

  • Tekvicu najskôr očistite, olúpte a vydlabte.
  • Potom ju nakrájajte na malé kúsky.
  • Do hrnca si pripravte octový nálev, pridajte cukor podľa chuti.
  • Vsypte kocky tekvice, zmes priveďte do varu a varte po dobu 8 – 10 minút.
  • Pripravte si zaváracie poháre, vložte do nich kocky tekvice (môžete pridať kozie rohy alebo feferónky) a zalejte nálevom, v ktorom sa tekvice varili.
  • Otočte viečkom dole a nechajte vychladnúť.
  • Do hrnca vložte vychladnuté poháre a varte asi 20 minút na 80 stupňov.
  • Opäť otočte hore dnom a nechajte do ďalšieho dňa vychladnúť.
  • Skladujte v chladnej a tmavej miestnosti.
Nakladaná tekvica v zaváracom pohári.
zdroj: foodinjars.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.