Konzervovanie tekvice s ananásovým sirupom

Konzervovanie tekvice s ananásovým sirupom

Tento spôsob konzervovania si zamilujú určite tie najmenšie – sladká tekvica s ešte sladším sirupom. Je to dobrota!

Budete potrebovať

  • tekvicu
  • slabý octový nálev
  • 2 l vody
  • 1 fľaša ananásového sirupu
  • 300 g cukru
  • 1 čajová lyžička kyseliny citrónovej
  • celá škorica
  • ananásový džús
  • citrón nakrájaný na kolieska

Postup prípravy

  • Tekvicu si očistite – môžete zbaviť šupky a nakrájajte na malé kocky.
  • Pripravte si naozaj slabší octový nálev, do ktorého kocky tekvica vložte a nechajte najmenej 8 hodín naležať.
  • Akonáhle je tekvica dostatočne naložená, zlejte ju a prepláchnite.
  • Pripravte si ďalší nálev, tentoraz sladký z vody, sirupu, cukru, kyseliny citrónovej a škorice.
  • Akonáhle zmes začne vrieť, vsypte do nej kostiky tekvice.
  • Do každého pripraveného zaváracieho pohára dajte 2 polievkové lyžice ananásového džúsu, vrelú tekvicu a hore položte koliesko citróna.
  • Zaviečkujte a nechajte sterilovať 20 minút na 80 stupňov.
  • Akonáhle je hotovo, poháre z hrnca vyskladajte viečkom otočeným dole.
  • Nechajte vychladnúť do ďalšieho dňa a uskladnite.
Nakladaná tekvica v pohári a vedľa položená celá tekvica.
zdroj: landsandflavors.com

Takto zavarenú tekvicu môžete využiť do niektorého z našich receptov na tekvicovú polievku !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.