Konzervovanie údeného mäsa do plechoviek

Konzervovanie údeného mäsa do plechoviek

Údené mäso si môžete jednoducho zavariť aj do plechoviek. Je to jednoduché as naším receptom sa vám to určite podarí prvýkrát!

Budete potrebovať

  • údené mäso
  • voda
  • plechovky
  • uzatvárací stroj na plechovky

Postup prípravy

  • Tak ako pri zaváraní do pohárov, tak aj do plechovky plníme mäsom nie celkom vyúdeným.
  • Vložíte ho do plechoviek a dolejete vodou.
  • Pritom dbajte na to, aby ste plechovky nepreplnili.
  • Potom ich opatrne, ale poriadne uzavrite.
  • Vložte do hrnca a zalejte plechovky vodou tak, aby boli úplne ponorené.
  • Varte pri teplote 95 stupňov jednu hodinu.
  • Hotové plechovky vložte do vlažnej vody a pomaly ich ochladzujte studenou vodou.
  • Skladujte v pivnici alebo chladnej komore – nevystavujte slnku.
Natrhané mäso v miske s vidličkou.
zdroj: saltpepperskillet.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.