Tento recept na zaváranú fazuľu postupuje krok za krokom a je ideálny pre každého, kto s konzervovaním začína. Jednoduché a jasné kroky na uchovanie zelených fazuliek, ktoré vydržia celú zimu!
Čo budeme potrebovať
- Zelená fazuľa
- Voda
- Pollitrové alebo štvrťlitrové poháre
- Soľ na konzervovanie
Postup
- Zelené fazuľky si umyjeme
- Potom ich na 3 minúty namočíme do studenej vody
- Ak je potrebné struky orežeme a očistíme na koncoch
- Zaváracie poháre vložíme do vriacej vody, aby sme ich sterilizovali
- Vyberieme ich a necháme ich hore dnom uschnúť
- Keď sú dostatočne odkvapkané, začneme ich plniť zelenými fazuľami
- Poháre by mali byť naplnené až po okraj
- Podľa návodu si pripravíme tlakovú nádobu na zaváranie
- Potom do jednotlivých pohárov nasypeme ½ lyžičky konzervačnej soli
- V rýchlovarnej kanvici si uvaríme vodu, ktorú potom fazuľu v pohároch zalejeme
- Poháre pevne uzavrieme viečkom a vyskladáme ich do tlakovej nádoby
- Fazuľa zavárame 60-90 minút
- Následne tlakovú nádobu opatrne otvoríme a necháme ju vychladnúť.
- Vyberieme poháre na kuchynskú linku a necháme ich 12-24 hodín odpočívať
- Poháre si označíme a uložíme na chladné miesto