Omáčka s kôprom v receptoch klasických aj vylepšených: máte chuť?

Kôprová omáčka je jednou z omáčok pripravovanou z klasického bešamelu.

Jej varianty sú aj iné.

Poďme sa spolu pozrieť na ďalšie podoby tejto jednoduchej a rýchlo hotovej omáčky.

Možno niektorý z receptov už poznáte.

Ocenili by ste pár rád pre výber drviča jedla? Mrknite sa na našu recenziu drvičov odpadu , kde sa dozviete to najdôležitejšie.

Ako na prípravu alebo aby sa kôprová omáčka nezrazila

Kôprová omáčka patrí medzi najznámejšie hlavné chody v českej kuchyni. Pokiaľ sa k jej vareniu odhodláte, určite sa oplatí použiť čerstvý kôpor. Ten je nielen bohatší na vitamíny oproti tomu sterilizovanému, ale tiež má krajšiu farbu.

Aby si omáčka zachovala krásnu farbu kôpru, je nevyhnutné ho umyť až tesne pred vhodením do hrnca. Do omáčky nedávajte ani jemné stonky, ktoré by medzi zubami akurát chrúmali, ale ich odkrojte a nasekajte len vetvičky.

Tou najpodstatnejšou časťou je zjemňovanie alebo zahusťovanie. Vôbec najjednoduchším spôsobom, ako získať chutnú kôprovku, je vytvoriť bešamelový základ. Niekto je zvyknutý zužitkovať smotanu na varenie, iný kyslú smotanu a ďalšie naopak smotanu na šľahanie. Žiadny z variantov nie je zlý. Pri pridávaní kyslej smotany však musíte dôkladne šľahať.

Pri smotane na varenie dávajte pozor, aby ste omáčku už príliš dlho nevarili, mohla by sa potom zraziť. Ďalšou príčinou zrazenia omáčky býva aj pridanie octu príliš skoro. Musí sa dať naozaj až napokon, za túto chemickú reakciu môže mlieko a kyselina citrónová. Pokiaľ vám vadí kyslosť octu, môžete ho vopred zvariť zvlášť, a až potom pridať k omáčke.

A aj keby sa vám stala nehoda v podobe zrazenia omáčky, siahnite po tyčovom mixéri. Síce už kôpor neuvidíte, ale zrazené cucky budú fuč.

Skúste ešte tie najfamóznejšie recepty z kôpru . Kôpor sa skvele páruje aj so šalátovými uhorkami. Tu máme pár receptov na uhorkové šaláty nielen s kôprom .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.