Ak ste zatiaľ konzumovali iba klasiku ao tomto recepte nemali ani tušenie, potom vás táto chuťovka milo prekvapí. Uhorky dodajú celému pokrmu ten správny šmrnc a vaše chuťové bunky budú skákať od radosti.
Ingrediencie:
- 6 hrnčekov kuracieho vývaru
- 1 kg olúpaných zemiakov (nakrájané na štvrtky)
- 2 hrnčeky mrkvy na kocky
- 1 väčší zväzok kôpru
- 1/2 kocky neslaného masla
- 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1 hrnček kyslej smotany
- 1/4 hrnčeka vody
- 2 hrnčeky náleve
- 1 1/2 lyžičky Old Bay korenie
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky hrubo mletého čierneho korenia
- 1/4 lyžičky kajenského korenia
- 4 nakrájané nakladané uhorky
Postup:
- Do veľkého hrnca dáme vývar, zemiaky, mrkvu, maslo a privedieme do varu.
- Akonáhle sú zemiaky mäkké, prihodíme uhorky a necháme variť.
- V miske zmiešame múku, kyslú smotanu aj vodu a zašľaháme do polievky.
- Prilejeme nálev, prisypeme soľ a korenie a ešte 5 minút povaríme.
- Potom odstavíme a ihneď podávame.