Manul changachi inak tiež kórejský nakladaný cesnak má chrumkavú štruktúru, slanú jemne korenenú chuť a vysokú návykovosť.
Keď navyše namiesto celých strúčikov použijeme plátky, môžeme ho použiť ako prísadu do ryže či rezancových pokrmov.
Ingrediencie:
- 9 palíc cesnaku
- 1 hrnček sójovej omáčky
- 1/3 hrnčeka ryžového vínneho octu
- 1/3 hrnčeka cukru
Postup:
- Cesnak olúpeme a dôkladne opláchneme.
- Sójovú omáčku s octom nalejeme do hrnca, pridáme cukor a privedieme do varu.
- Necháme variť zhruba 10 minút a potom odstavíme, aby nálev vychladol.
- Akonáhle je nálev chladný, prelejeme ho do pohára s cesnakom.
- Dôležité je, aby boli všetky strúčiky ponorené.
- Dôkladne utesníme pohár a odložíme na bezpečné miesto, kde nehrozí rozbitie.
- Necháme odpočívať minimálne 3 týždne, pokojne aj dlhšie.
- Po otvorení je nutné takto pripravený cesnak uložiť do chladničky.