Kórejská zelenina bez sterilizácie

Kórejská zelenina bez sterilizácie

Manul changachi inak tiež kórejský nakladaný cesnak má chrumkavú štruktúru, slanú jemne korenenú chuť a vysokú návykovosť.

Keď navyše namiesto celých strúčikov použijeme plátky, môžeme ho použiť ako prísadu do ryže či rezancových pokrmov.

Ingrediencie:

  • 9 palíc cesnaku
  • 1 hrnček sójovej omáčky
  • 1/3 hrnčeka ryžového vínneho octu
  • 1/3 hrnčeka cukru

Postup:

  • Cesnak olúpeme a dôkladne opláchneme.
  • Sójovú omáčku s octom nalejeme do hrnca, pridáme cukor a privedieme do varu.
  • Necháme variť zhruba 10 minút a potom odstavíme, aby nálev vychladol.
  • Akonáhle je nálev chladný, prelejeme ho do pohára s cesnakom.
  • Dôležité je, aby boli všetky strúčiky ponorené.
  • Dôkladne utesníme pohár a odložíme na bezpečné miesto, kde nehrozí rozbitie.
  • Necháme odpočívať minimálne 3 týždne, pokojne aj dlhšie.
  • Po otvorení je nutné takto pripravený cesnak uložiť do chladničky.
Manul changachi - Kórejský nakladaný cesnak
Zdroj: https://www.thespruceeats.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.