Korenené omáčky s hubami napodobňujú mäsovú úpravu na divoko. Neobídeme sa preto bez koreňovej zeleniny a divokého korenia.
INGREDIENCIA
- 200 g húb
- 1 väčšia mrkva
- 1/4 zeleru
- 1 petržlen
- 2 menšie cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- divoké korenie – bobkový list, nové korenie, celé korenie, borievka
- soľ
- korenie
- 700 ml zeleninového vývaru
- 100 ml červeného vína
- zápražka
- 200 ml smotany na varenie
POSTUP
- V hrnci osmažte jednu nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridajte na malé kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu a korenie.
- Poduste domäkka.
- Huby nakrájajte na plátky a orestujte na panvici spoločne s druhou cibuľou
- Podlejte vínom a poduste
- Kastról so zeleninou odstavte z platne, vyberte korenie a zeleninu rozmixujte.
- Vráťte na platňu, podlejte vývarom a zahustite zápražkou
- Povarte
- Pridajte huby a podľa potreby dochuťte soľou a korením
- Omáčku zjemniť sladkou alebo kyslou smotanou.