Korenená vegetariánska hubová omáčka

Korenená vegetariánska hubová omáčka

Korenené omáčky s hubami napodobňujú mäsovú úpravu na divoko. Neobídeme sa preto bez koreňovej zeleniny a divokého korenia.

INGREDIENCIA

  • 200 g húb
  • 1 väčšia mrkva
  • 1/4 zeleru
  • 1 petržlen
  • 2 menšie cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • divoké korenie – bobkový list, nové korenie, celé korenie, borievka
  • soľ
  • korenie
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml červeného vína
  • zápražka
  • 200 ml smotany na varenie

POSTUP

  1. V hrnci osmažte jednu nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Pridajte na malé kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu a korenie.
  3. Poduste domäkka.
  4. Huby nakrájajte na plátky a orestujte na panvici spoločne s druhou cibuľou
  5. Podlejte vínom a poduste
  6. Kastról so zeleninou odstavte z platne, vyberte korenie a zeleninu rozmixujte.
  7. Vráťte na platňu, podlejte vývarom a zahustite zápražkou
  8. Povarte
  9. Pridajte huby a podľa potreby dochuťte soľou a korením
  10. Omáčku zjemniť sladkou alebo kyslou smotanou.
korenená hubová omáčka
Zdroj: simply-delicious-food.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.