Korenené pečivo s kardamónom

Korenené pečivo s kardamónom

Kardamón dodá cukroví jedinečnú chuť a intenzívnu arómu. Vychutnajte si ho v kombinácii s čajom alebo kávou.

Ingrediencie:

  • 3 šálky celozrnnej múky
  • 1 šálka masla
  • 3/4 šálky cukru
  • 1/4 šálky medu
  • 1 vajce
  • 1 čajová lyžička mletého kardamónu
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, kardamóm, soľ a jedlú sódu.
  2. V kuchynskom robote vyšľahajte maslo a cukor.
  3. Pridajte med, vajcia a vanilku.
  4. Pokračujte v miešaní pri strednej rýchlosti, kým sa všetko dobre nespojí.
  5. Pridajte zmes múky a miešajte pri nízkych otáčkach.
  6. Vzniknuté cesto rozdeľte na polovicu a obe dve časti zabaľte do potravinovej fólie a dajte na aspoň hodinu do chladničky.
  7. Predhrejte si rúru na 170°C a plechy vyložte papierom na pečenie.
  8. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku pol centimetra.
  9. Vykrajovače vykrájajte ľubovoľné tvary, potup opakujte aj s druhou časťou cesta.
  10. Pečte približne 11-13 minút.
  11. Po vychladnutí môžete korenené pečivo s kardamónom ozdobiť ľubovoľnou polevou.
Vianočné snehové vločky s kadamónom.
zdroj: finecooking.com

Okrem receptov na korenené pečivo môžete med využiť aj pri príprave obľúbených medových perníčkov . Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.