Kardamón dodá cukroví jedinečnú chuť a intenzívnu arómu. Vychutnajte si ho v kombinácii s čajom alebo kávou.
Ingrediencie:
- 3 šálky celozrnnej múky
- 1 šálka masla
- 3/4 šálky cukru
- 1/4 šálky medu
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička mletého kardamónu
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu
Postup:
- V mise zmiešajte múku, kardamóm, soľ a jedlú sódu.
- V kuchynskom robote vyšľahajte maslo a cukor.
- Pridajte med, vajcia a vanilku.
- Pokračujte v miešaní pri strednej rýchlosti, kým sa všetko dobre nespojí.
- Pridajte zmes múky a miešajte pri nízkych otáčkach.
- Vzniknuté cesto rozdeľte na polovicu a obe dve časti zabaľte do potravinovej fólie a dajte na aspoň hodinu do chladničky.
- Predhrejte si rúru na 170°C a plechy vyložte papierom na pečenie.
- Cesto rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku pol centimetra.
- Vykrajovače vykrájajte ľubovoľné tvary, potup opakujte aj s druhou časťou cesta.
- Pečte približne 11-13 minút.
- Po vychladnutí môžete korenené pečivo s kardamónom ozdobiť ľubovoľnou polevou.
Okrem receptov na korenené pečivo môžete med využiť aj pri príprave obľúbených medových perníčkov . Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami!