Korenené vianočné pečivo s muškátovým orieškom

Korenené vianočné pečivo s muškátovým orieškom

Muškátový oriešok sa hodí nielen na dochutenie mäsitých a zeleninových pokrmov, skvelý je tiež vo vianočných cukrovinkách.

Ingrediencie:

  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 šálka masla
  • 1 šálka cukru
  • 3 vajcia
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička mletého muškátového orieška
  • štipka mletej škorice
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Poleva

  • 4 šálky práškového cukru
  • 1/2 šálky masla
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 1/4 šálky mlieka
  • 2 kvapky ľubovoľnej farby potravinárskeho farbiva

Postup:

  1. Do misy preosejte múku, prášok do pečiva, muškátový oriešok a škoricu.
  2. Maslo a cukor vyšľahajte elektrickým mixérom dohladka.
  3. Postupne pridávajte vajcia, pričom každé vajce nechajte pred pridaním ďalšieho vmiešať do maslovej zmesi.
  4. S posledným vajcom zašľahajte tiež vanilku.
  5. Primiešajte zmes múky a vytvorte cesto.
  6. Vzniknuté cesto dajte cez noc do chladničky.
  7. Predhrejte rúru na 175 °C.
  8. Cesto rozvaľkajte na hrúbku približne pol centimetra.
  9. Pomocou vykrajovačov vykrájajte ľubovoľné tvary cukroviniek.
  10. Vložte na plech s papierom na pečenie a pečte približne 8-10 minút.
  11. Keď korenené pečivo chladne, pripravte si polevu.
  12. Maslo a práškový cukor vyšľahajte elektrickým mixérom vo veľkej mise dotuha.
  13. Pridajte vanilku a pomaly po troškách primiešavajte mlieko, kým nedosiahnete roztierateľnú konzistenciu.
  14. V prípade potreby vmiešajte potravinárske farbivo.
  15. Vychladnuté pečivo polevou potrite.
Vianočné pečivo s muškátovým orieškom.
zdroj: lifemadesweeter.com

Na ozdobu tohto koreneného pečiva môžete využiť niektorý z našich receptov na tie najlepšie polevy na perníčky .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.