Tiež sa vám pri vyslovení slova Vianoce vybavia najrôznejšie vône, ako je vanilka, rum či škorica?
Mnoho z týchto vôní ide ruka v ruke s vianočným pečením.
Vytvorte tú pravú voňavú atmosféru s našimi receptami na korenené pečivo!
Pridajte štipku korenia do vašich obľúbených druhov, alebo vyskúšajte druhy úplne nové.
Uvidíte, že vaše Vianoce dostanú nový rozmer!
Naše recepty
Chuť a vôňu vášho vianočného pečiva môžete zvýrazniť nielen korením, ale aj rozmanitým alkoholom. Vyskúšajte okrem receptov na korenené pečivo aj tie na opité pečivo . Použiť môžete rum, vaječný likér alebo brandy.
Korenie a pečenie
Korenie bežne používame na dochucovanie veľkého množstva potravín. Okrem chuti dodá vďaka éterickým siliacim pokrmom aj arómu. Rozmanité korenie v sebe ale často ukrýva aj mnoho zdraviu prospešných látok, predovšetkým minerálov a vitamínov. Od nepamäti sa rôznych účinkov korenia využívalo aj v ľudovom liečiteľstve. Recepty na korenené pečivo predstavujú zaujímavú možnosť, ako túto pochutinu zaradiť do nášho jedálnička v podobe sladkostí.
Pri vianočnom pečení môžete okrem obvyklej vanilky či škorice využiť aj ďalšie korenie, napríklad zázvor, kardamón, klinčeky, muškátový oriešok či aníz. Stačí často len malé množstvo a pečivo získa razom výraznejšiu chuť i jedinečnú arómu, ktorá vám pomôže vytvoriť tú pravú vianočnú atmosféru.